Tramvay (2006)




Kitap: Parke Taşlar Üzerinde Bir Beyoğlu Rehberi (Tramvay Öyküsü); Aşk (e-kitap)
Yazar: İzzeddin Çalışlar
Basım Tarihi: 1998
Sayfa Sayısı: 152
Boyutları: 23x30cm
.
.
Konu: 
Dünya üzerinde kayda değer bir geçmişi olan hangi kenti ziyaret etseniz, oranın eski şehir merkezinin çok büyük bir özenle korunmuş olduğunu görürsünüz. Yine Dünya üzerinde İstanbul kadar geçmişi eskiye dayanan ve çağlar boyunca yerleşim merkezi olma özelliğini kaybetmemiş kent sayısının ne kadar ender bulunduğu da malumdur.
Ne yazık ki geçen yıllar, İstanbul ve neredeyse bu kent kadar eski Beyoğlu için aynı korumacı duyarlılığı göstermemiş. (Önsöz’den)
.
Film: Tramvay (2006)
.
Yönetmen: Olgun Arun
Senaryo: İzzeddin Çalışlar , Nazlı Çetinok , Olgun Arun
.
Oyuncular : Fırat Tanış – Hamit, Itri Koşar – Mahmut, Gökhan Özoğuz - Punk Gökhan, Emel Çölgeçen – Serpil, Halit Ergenç – Nezih, Mustafa Şimşek – Haldun, Ayça Bingöl – Seval, Tomris İncer - Madam Eleni, İrem Erkaya - Laik kız, Halil İbrahim Kalaycıoğlu - Tramvaydaki Baba, Çelik Bilge – Profesör, Gözde Begeçaslan - Tesettürlü kız, Seren Göksel – Liz, Dilek Serbest – Julie, İsmet Erten – Vatman, Ahmet Ağaoğlu – Ediz, Barış Küçükgüler – Çocuk, Umut Oğuz – Tedhişçi, Levent Erim – Polis, Yunus Güner - Kiralık Katil, Ramiz Yalçın - Hamit'in Babası,
.
Konu :
Film, toplum baskısı sonucu, sınırlara gelmiş iki genç insanın, İstiklal Caddesi’ nde, ülkemiz insanlarını temsil eden bir grup tramvay yolcusunu rehin almaları ile gelişen olayları anlatıyor. Günümüzde, tüm dünyada yaşanan, sevgisizlik, hoşgörü eksikliği, tahammülsüzlük üzerine belki de sonu anlatan, “işte böyle giderse, sonumuz bu olacak” mesajını veren bir gerilim ve karafilm örneği.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder