HOŞÇAKAL UMUT (1993)

Kitap : Hoşçakal Umut
.
Yazar : Ayla Kutlu
Yayınevi : Bilgi Yayınevi
Sayfa : 240 Sayfa
Basım yılı : 1994, 3. Basım
Boyut - Kağıt : 19,5 x 13,3 cm.
.
Konu :
Tarih, 1979 yılının Mayıs - Haziranı... Hoşça Kal Umut, bu tarihi izleyen aydaki olaylar zinciri içinde, bir yandan yaşanmış olanların etkisini, öte yandan da yaşanmamış sayılacak geçmiş bir on yılın olaylarını, çabalarını, duygularını ve kırgınlıklarını tartışmaya açmakta.
.
Kitap link : http://www.bilgiyayinevi.com.tr/cgi-bin/by/pageprocess.pl/sid=1264106876&isbn=9754944628
.
Film : Hoşçakal Umut - 1993
.
Yönetmen : Canan Evcimen Obay
Senaryo : Nuray Oğuz
Oyuncular : Şerif Sezer – Algüz, Kürşat Alnıaçık – Oruç, Hamza Zeytinoğlu, Zafer Yılmaz, Özlem Güveli – Gülnar, Meltem Savcı, Altan Gördüm, Hakan Haksun
.
Konu :
Karşılıklı iki apartmanda oturan bir kadınla bir erkeğin, dostlukla başlayıp sonunda aşka dönüşen ilişkilerinin öyküsü. İstanbul'a üniversitede okumak için gelen Oruç (Kürşat Alnıaçık), kendini siyasi olayların içinde bulur. Sekiz yıl hapiste yatıp yanlış bir tahliye sonucu özgürlüğüne kavuştuğunda, önce ailesinin yanına gider. Sonra da üniversitede yıllarında aynı evi paylaştığı arkadaşlarına... Oruç, yıllar önceden tanıdığı ve şimdi teras komşusu olan Algüz (Şerif Sezer) hanımla karşılaşır. Bu karşılaşma giderek tutkulu bir aşka dönüşür. Yeniden içeri tıkılma korkuları içinde yaşayan Oruç'un amacı, Almanya'daki hapishane arkadaşı Ufuk'un yanına gitmektir. Algüz ise Oruç'a destek verip bir kaçma planı hazırlarsa da bir gece baskını herşeyi değiştirir.

.
Film Link : http://www.sinemalar.com/film/25937/Hosca-Kal-Umut/
Film Link : http://www.sinematurk.com/film_genel/3841/Hoscakal-Umut

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder