PİANO PİANO BACAKSIZ (1992)

Kitap : Piano Piano Bacaksız (Evimizin İnsanları)
.
Yazar : Kemal Demirel
Yayınevi : Epsilon Yayın evi
.
Konu :
“Evimizin İnsanları”, diğer adıyla “Piano Piano Bacaksız”, her odasında bir ailenin barındığı yıkık dökük bir evde, hayatta kalmaya çalışan insanların öyküleri. Kitabın yazarı Kemal Demirel, parasızlığı, çaresizliği, acıları, öfkeleri, kaygıları hatta açlığı paylaşarak hafifleten; sevgiyi, umudu, sahip oldukları her şeyi -bir altın dişi bile- paylaşarak yaşama sevincini çoğaltan bu insanları, sevgi dolu bir dille yücelterek anlatırken, hayatın ne denli yalın yaşanabileceğini de vurguluyor.
.
Kitap link : http://www.epsilonyayınevi.com/
.
Film : Piano Piano Bacaksız - 1992
.
Yönetmen : Tunç Başaran
Senaryo : Ümit Ünal, Tunç Başaran
Oyuncular : Rutkay Aziz – Kerim, Emin Sivas – Kemal, Yaman Okay – Hızır, Serap Aksoy – Kamile, Ayşegül Ünsal – Feriha, Taner Barlas – Senayi, Yalçın Güzelce – Hasan, Meral Çetinkaya – Münevver, Özcan Özgür – Abdurrahman, Suna Selen – Sıdıka, Meriç Başaran – Ulviye, Sabriye Kara – Asiye, Cemal San, Müşfik Kenter - Büyük Kemal, Menderes Samancılar – Tevfik, Mustafa Göçmen
.
Konu :
Olaylar 1940'lı yıllarda eski ahşap bir konakta geçer. Her odasında bir ailenin oturduğu konakta yaşnılanlar, günümüzün acımasız dünyasında kopup giden dostluklar sekiz yaşındaki bir Çocuğun gözüyle anlatılır.
.
.
Film IMDB link : http://www.imdb.com/title/tt0105137/
Film Link : http://www.sinemalar.com/film/1489/Piano-Piano-Bacaksiz/
Film Link : http://www.sinematurk.com/film_genel/1028/Piano-Piano-Bacaksiz


idefix Satış Ortağı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder