Ağlayan Melek (1970)

Kitap : Medarı Maişet Motoru

.

Yazar : Sait Faik Abasıyanık

Yayınevi : Bilgi Yayınları

Basım Yeri : Ankara

Basım Tarihi : 1994

Sayfa Sayısı : 179

Boyutları : 11x19 cm

.

Konu :

Romanın ilk bölümünde, Berber Kir Dimitri, Aylak Ali Rıza, kızı Melek ve diğer çocukların hayatı ve Melek'in bir kadın berberi olarak yetişmesi anlatılır. İkinci bölümde ise üniversite öğrencisi olan Fahri'nin Adapazarı'ndaki günlerinden vardır. Fahri, Sait Faik'e çok benzemektedir. Son bölümde Melek'in dükkânının açılışı ve çocukların yetişkinliğe geçerek sorumluluk sahibi insanlar haline gelmeleri anlatılır.

.

Kitap link : http://www.dogankitap.com.tr/kitap.asp?id=26

.

Film : Ağlayan Melek - 1970

.

Yönetmen : Safa Önal

Senaryo : Safa Önal

Oyuncular : Türkan Şoray – Sabahat, Ekrem Bora – Vedat, Yılmaz Gruda – Naci, Tanju Gürsu – Şevket, Oya Peri – Tasula, Hüseyin Baradan – Hasan, Nubar Terziyan – Balıkçı, Mümtaz Ener - Sabahat'ın Babası, Aynur Aydan – Şermin, Diclehan Baban – Mama, Ali Ekdal, Asım Nipton – Adalı, Renan Fosforoğlu – Adalı, Ekrem Dümer – Adalı, Faik Coşkun – Meyhaneci, Necip Tekçe – Polis, Ali Demir – Polis, Dündar Aydınlı, Mustafa Yavuz, Hüseyin Salıcı

.

Konu :

Gözleri görmeyen ama bunu umursamayan Sabahat, çevresindeki herkesin yardımına koşar. Ada halkı tarafından dışlanan Tasula'nın arkadaşı Vedat, Sabahat'tan hoşlanır ve gözlerinin açılması için ameliyat ettirir. Şevket ise Sabahat ile kardeş gibi büyümüş olmasına rağmen ona aşıktır fakat bir türlü bunu söyleyemez. Sabahat ve Vedat'ın evlenmesi onu çok üzer.

.

Film IMDB link : http://www.imdb.com/title/tt0263042/

Film Link : http://www.sinemalar.com/film/3915/Aglayan-Melek/

Film Link : http://www.sinematurk.com/film_genel/1485/Aglayan-Melek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder