AŞK FIRTINASI (1972)

Kitap : Aşk Fırtınası

.

Yazar : Muazzez Tahsin Berkand

Yayınevi : İnkilap

Sayfa Sayısı : 175

Boyutları : 13,5x19,5 cm

.

Konu :

Zengin bir ailenin kızı olan Feriha’nın en yakın arkadaşı çok fakirdir ve kimsesi kalmayınca Feriha’larda kalmaya başlamıştır. Feriha onu ne kadar sevdiyse Nermin de, yaşam şartları iyi olduğu için Feriha’dan o kadar nefret etmektedir. Hep içinde hırs bulunmaktadır. O da zengin olacak ve bu yaşamı o da tadacaktır. Tabi bunların yanı sıra Feriha’ya kötülükler düşünmektedir. Nermin Konya’ya gider. Feriha ise bu arada çocukluktan beri tanıdığı Refik abisiyle görüşme imkanı bulur. Aralarında bir aşk başlar. Nermin döndüğünde yaşlı bir zenginle evleneceğini söyler. Evlenir de. Refik askerden gelmiş ve okulunu tamamlayarak doktor olmuştur. Nermin kocasının her rahatsızlığında Refiğ’i çağırır ve kocası öldüğünde Refiğ’i elde etmiştir. Bunları sadece Feriha’ya inat olsun diye yapmaktadır. Nermin Feriha’ya bir mektup yazar “Kocanı sevdiğim için değil, Sen’den intikam almak için elinden aldım!” der.

Feriha kocasından ayrılmış başka biriyle nişanlanmıştır ancak hiçte evlenmek istemez. Bunun

için ondan uzaklaşır. Çiftliğe yerleşir orada hem çiftçilere yardım eder, hem de çocuklara okuma yazma öğretir. Bir gün çiftlik etrafında yaralı bir adam bulduklarını söylerler. Yaralı adam Refik’tir. Feriha, Refiğ’e çok iyi bakar ve sonra o iyileşmeye başlayınca oradan uzaklaşır. Ancak Refik çok pişmandır ve vazgeçmeye hiçte niyeti yoktur. Feriha’nın karşısına tekrar çıkar ve Feriha dayanamaz onu affeder.

.

Kitap link : http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=78993

.

Film : Aşk Fırtınası - 1972

.

Yönetmen : Halit Refiğ

Senaryo : Halit Refiğ, Safa Önal

Oyuncular : Kartal Tibet – Refik, Bahar Erdeniz – Nermin, Süleyman Turan – Sami, Nazan Adalı – Semiha, Muzaffer Tema – Muammer, Kayhan Yıldızoğlu, Handan Adalı – Öğretmen, Renan Fosforoğlu, Mustafa Yavuz, Müşerref Çapın, Leman Akçatepe – Öğretmen, Oya Engin, Nevzat Ölçer, Arap Celal, Renan Fosforoğlu - Başkomiser

.

Konu :

Aynı erkeğe aşık olan bir genç kızla, üvey annesinin öyküsü

.

Film IMDB link : http://www.imdb.com/title/tt0296993/

Film Link : http://www.sinemalar.com/film/12331/Ask-Firtinasi/

Film Link : http://www.sinematurk.com/film_genel/1774/Ask-Firtinasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder