Kızgın Toprak (1973)

Kitap : Kırmızı Yel – Acenta Mirza (Musellim ile Kuşde öyküsü)
.
Yazar : Osman Şahin
Yayınevi : Can Yayınları
Basım Tarihi : 2006
Sayfa Sayısı : 151
Boyutları : 20x14 cm
.
Konu : Musellim, salcılıkla yeni bir hayat kazanmaya çalışırken, komşu köyde salcılıkla uğraşan Cello ile çatışır. Kendi kazancına ortak olmaya çalıştığını söyleyerek , bu sevdasından vazgeçmesini ister. Anlaşamazlar. Başka bir nedenden dolayı hapise giren, Musallim,  çıktıktan sonra Cello’nun karısı Kuşde’ye tecavüz ettiğini öğrenir. Cello’yu öldürmek için komşu köye giderken, karısına da kendi mezarını kazmasını emreder.
.
.
Film : Kızgın Toprak - 1973
.
Yönetmen : Feyzi Tuna
Senaryo : Tarık Dursun Kakınç, Feyzi Tuna
.
Oyuncular : Fatma Girik – Sultan, Tamer Yiğit – Şahin, Hayati Hamzaoğlu - Cello Ağa, Hikmet Taşdemir - Ali Haydar, Tahsin Koray – Bekir, Giray Alpan - Cello Ağanın Adamı, Niyazi Gökdere - Cello Ağanın Adamı, İbrahim Uğurlu – Reşit, Talat Gözbak – Avukat, Erdal Sümer – Eyyüb, Sabahat Işık - Ebe Nine, Kudret Karadağ – Köylü, İhsan Bayraktar – Kasap, Ekrem Dümer - Hakim
.
Konu :
Şahin ile Sultan çiftinin Güneydoğu Anadolu'nun mahsül vermeyen topraklarında kışı geçirebilmek için şon şansları salcılık yapmaktır. Salcılık ile bir anda yeniden kurmaya başlayan hayalleri ve gözlerinde ki umut pırıltıları kısa bir süre sonra Cello Ağa'nın ortaya çıkışıyla kaybolacaktır.
Ağa, çiftin ellerinde ki toprağı yok pahasına alarak, mevsimlik işçi olarak kendisine bağlamak istemektedir. Yörede ki herşeyin kendisine ait olduğu gibi sal taşımacılığı da, ağanın kontrolündedir. Teklifi kabul etmeyen çift, ertesi gün sallarının parçalarını, nehre saçılmış olduğunu görür.
Düzen ve başkaldırının savaşı başlar. Ağanın çiftliğindeki ambarları tutuşturan Şahin hapse atılır, hapisten çıktığı gün köyde evinin önünde kurulu olan darağacı ile karşılaşır. Sultan, ağanın adamlarının tecavüzüne uğramıştır ve lekeyi temizlemesi için kendini öldürmesi veya kocasının kendisini öldürmesi gerekmektedir.
.
Film Link : http://www.sinematurk.com/film_genel/4678/Kizgin-Toprak



idefix Satış Ortağı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder