80. Adım (1996)

Kitap : Yarım Kalan Yürüyüş
.
Yazar : Mehmet Eroğlu
Yayınevi : Agora Kitaplığı
Basım Tarihi : 2005
Sayfa Sayısı : 288
Boyutları : 20x14 cm
.
Konu :            
Sağcı ve faşist partiler koalisyonu 1. Milliyetçi Cephe hükümeti döneminde, bir laboratuvar yangınından dolayı aranırken 1975’te yurt dışına kaçan Korkut Laçin, iki yıl sonra Uzak Doğu’da bir limanda, onu Portekizli bir gemicinin ölümünden sorumlu tutan arkadaşlarınca bıçaklanır ve ada polisi tarafından Türkiye’ye iade edilir. Olaylar, Korkut Laçin’in cezaevinde 6 yıl yattıktan sonra 20 Temmuz 1983’te, hayatı boyunca koruyup göz kulak olduğu çocukluk ve okul arkadaşı Sedat Bender’i aramak için Çeşme’ye gelişiyle başlar ve 9 gün sonra bir hastane odasında sona erer.

12 Eylül darbesinden sonra yapılacak ilk seçimde eski kimliğini reddederek sağcı bir partiden milletvekili seçilme planları yapan Sedat başta olmak üzere, ondan boşanmayı düşünen karısı Lerzan, Korkut Laçin’in yatılı okuldaki efsanevi ününden rahatsız olan Asım ve Korkut’un sorgulama sırasındaki korkusuna şahit olduğu Hasan, herkesin unutmak istediği geçmişten gelen bu ziyaretçinin ortaya çıkışından rahatsızdırlar.
.
.
Film : 80. Adım – 1996
.
Yönetmen : Tomris Giritlioğlu
Senaryo : Mehmet Eroğlu
.
Oyuncular : Haluk Bilginer – Savcı, Zuhal Olcay – Lerzan, Levent Ülgen - Korkut Laçin, Derya Alabora – Aslı, Hümeyra Akbay - Yetimhane`nin Hademesi, Emre Baykal – Hasan, Selçuk Yöntem, Altan Erkekli - Savcı Yardımcısı, Taner Barlas – Raoul, Uğur Çavuşoğlu, Münir Akça,
Civan Canova – Sedat, Tunca Yönder – Dehler, Aytaç Yörükaslan - Ali Bıçakçı, Meral Çetinkaya - Zeynep
.
Konu :
12 Eylül sonrasında biraraya gelip geçmişi sorgulayan, birbirleriyle hesaplaşan eski eylemci bir grup arkadaşın öyküsü. Çocukluk yıllarını yetimhanede geçiren ve 18 yaşındayken hızlı bir eylemci olup işkencelerden geçen Korkut Laçin, 12 Eylül kurbanlarından birirdir. Kadınların ve arkadaşlarının hayranlık duyduğu, gizemli bir kişiliğe sahip kanarya tutkunu Korkut, polisin takibindedir. Genç adam çareyi ülkeden kaçmakta bulur. Uzakdoğu'da şileplerde çalışır, tayfalık yapar. Ama yine de yakalanıp Türkiye'ye iade edilir. Hapis yatıp, çıkar. Yıllar önce politikaya soyunan gençlik arkadaşı Sedat'ı arar. Aralarında çözülmesi gereken bir sorun vardır. Sedat'ın karısı ile tanışıp onunla sevişir. Sonunda efsanevi Korkut, eski nişanlısı olan Sedat'ın kızkardeşi tarafından öldürülür.
.
Film Link : http://www.sinematurk.com/film_genel/1038/80.-Adim


idefix Satış Ortağı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder