Sokaktaki Adam (1995)

Kitap : Sokaktaki Adam
.
Yazar : Attila İlhan
Yayınevi : İş Bankası Kültür Yayınları
Basım Tarihi : 2010
Sayfa Sayısı : 240
Boyutları : 20x14 cm
.
Konu : Attila İlhan, Sokaktaki Adam'da sert ve şiirli bir atmosfer içinde, çağdaş gençliğin bunalımını, umutsuz öfkesini ve başkaldırışını, sürükleyici bir serüvene bağlayarak işliyor.
.
.
Film : Sokaktaki Adam – 1995
.
Yönetmen : Biket İlhan
Senaryo : Ülkü Karaosmanoğlu, Attila İlhan
.
Oyuncular : Metin Belgin – Hasan, Suna Yıldızoğlu – Meryem, Selda Özer, Mustafa Avkıran – Yakup, Ali Sürmeli, Süeda Çil, Erdoğan Seren, Ayton Sert, Oytun Sert, Civan Canova, Tunca Yönder, Oktay Korunan, Erkan Can, Erdal Tosun, Sigrid Seberich, Cemal Ünlü, Muammer Ketencioğlu, Şahine Hatipoğlu, Berna Oğuzutku Demirer, Şeyla Halis
.
Konu :
1950li yıllarda yük gemilerinde kamarotluk yapan mekânsız kurt Hasan’ın karizmatik öyküsü. Ne istediğini bilmeyen, ama ne istemediğini bilen Hasan, İstanbulda bir kaçakçılık olayına karışır. Eski sevgilisi Ayhan’a kavuşma düşleriyle yaşarken, kaçakçılarla işbirliği yapan ünlü fahişe Meryem’le tanışır. Aralarında cinsel tutkuya dayalı bir aşk macerası başlar. Ama bir süre sonra, hizmetçisiyle lezbiyen ilişkisini görünce Meryem’den tiksinir. Bu arada polis, aldığı bir ihbar sonucu Hasan’ın peşindedir. Hasan da suç ortağı Yakup’la birlikte ihbarcının peşine düşer.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder