Yağmurdan Sonra (2008)

Kitap : Üzüm Bağları hikayesi
.
Yazar : Osman Şahin
Yayınevi : -
Basım Tarihi : -
Sayfa Sayısı : -
Boyutları : -cm
.
Konu : 
-
.
Kitap link : -
.
Film : Yağmurdan Sonra - 2008
.
Yönetmen : Görkem Turgut
Senaryo : Görkem Turgut
.
Oyuncular  : Serhan Yavaş – Nuri İlker, Pelin Batu – Sumru Özay, Turan Özdemir – Halim Özay, Demir Karahan - Kadir Çavuş, Nilgün Belgün - Madam Eleni, Umut Temiztaş – Cemil, Mustafa Turan – Başgardiyan, Ahenk Demir – Yurdanur, Serhan Erberk – Metin, Başak Koyuncuoğlu – Zekeriya, Güray Görkem – Tahsin, Ahmet Fırat – Tuncay, Koray Fındıkçıoğlu – Binbaşı, Uğurtan Sayıner – Vladikov, Hale Akınlı – Evdoksia, Vehbi Arslan – İhsan, Demet İyigün – Nilgün, Dora Çağlar – Taso, Mehmet Tokat – Suat, Köksal Damlıca – Necati, Necdet Kökeş – İsmail, Metin Büktel – Salih, Beyza İpek – Kıvılcım, Umut Temiz, Baki Kurtuluş
.
Konu :
12 Eylül askeri darbesinin hemen ardından, fikirlerinden ötürü tutuklanan Nuri İlker isimli yazar, ülkenin o dönemde içinden geçtiği talihsiz ve hoyrat günlerden fazlasıyla nasibini almış, ağır işkenceli sorgularda kalmış ve pek çok kapalı cezaevinde yıllarını geçirmek durumunda kalmıştır. Cezasını tamamlamasına dokuz ay kala ise, iyi halinden dolayı Gökçeada Yarı Açık Cezaevine sevk edilmiştir. Bu durum, görünüşte onun için olumlu bir gelişme olsa da, Gökçeada onun yaşamının son derece önemli bir yer olacaktır.

Cezaevinin yarı açık yapısı nedeniyle alışmadığı kadar farklı bir yaşama başlayan Nuri, kısa zamanda bu yeni duruma ayak uydurmaya başlasa da, cezaevinin siyasal olarak karşıt görüşlü müdürü Halim Özay ile ilk anlardan itibaren başlayan gerginlik, öykünün sonunda onu nasıl bir yola itecektir. Ancak bu yol, onun tek başına yürüyeceği bir yol değildir. Zira yaşamında belki de ilk kez tattığı bir duyguyla, üzüm bağlarındaki çalışmalar sırasında tanışıp aşık olduğu Sumru Özay da ona eşlik edecektir!

Halim ile yaklaşık sekiz yıldır evli olan Sumru’nun dramı da Nuri’ninkine benzeştir. Çünkü Sumru, hiçbir zaman kocasını sevememiş, onunla dünyaları ve fikirleri ile yaşamı yorumlayışları hep apayrı olmuştur. Aralarındaki yaş farkı ve bir de bunun üzerine, Halim’in iktidarsızlığı ile çocuksuz kalışları eklenince evlilik, Sumru için bir angarya olmuşken, Halim’in durumu ise farklıdır.

Zira Halim, ilk günden beri Sumru’ya tutkuyla bağlı ve ama ona hiçbir zaman erişememenin acısını yaşamaktadır. Mesleği gereği yaşamında, etrafındaki herkesin ona biat etmesine alışmış olan Halim, Sumru’ya giden yolu ise bir türlü keşfedememiştir. Geçen uzun yıllar içinde Sumru, onun için tam bir zaaf haline gelmiş, artık Sumru’yu keşif umudu çok kuvvetli biçimde değildir. Ancak yine de Sumru’nun yakınlarında olması, resmi bir bağ ile ona bağlı olması onu yaşama bağlayan tek gerçektir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder