Yavaş Gel Güzelim (1963)



Kitap : Hırçın Kız
Yazar : William Shakespeare
Yayınevi : Athena Yayıncılık
Basım Tarihi : 2010
Sayfa Sayısı : 160
Boyutları : 13x21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Taming of the Shrew
Writer : William Shakespeare
Publisher : Dover Publications
Publish Date : 1997
Pages: 96
Dimensions : 5.2 x 0.3 x 8.2 inches
.
.
Konu:
Zengin Baptisa'nın evlilik çağına gelmiş Katharina ve Bianca adlı iki kızı vardır. Küçük kız Bianca görgülü ve kibar biridir, pek çok erkek onunla evlenmek istemektedir. Katharina ise çekilmez ve ağzı bozuk biri olduğu için pek talibi yoktur. Babtista, küçük kız Bianca ile evlenmek isteyen Hortensio ve Gremio'ya bir şart koşar:

"Önce Katherina'nın evlenmesini sağlayın"...(Kitabın İçinden)
.
Film : Yavaş Gel Güzelim (1963)
.
Yönetmen : Memduh Ün
Senaryo : Halit Refiğ, Bülent Oran
.
Oyuncular : Ayhan Işık - Ayhan Kocairfanoglu, Fatma Girik - Fatoş Efeler, Hulusi Kentmen - Hulusi Efeler, Semih Sezerli - Kerim Tezcanlı, Süha Doğan – Sefa, Erdoğan Seren - Sefa'nın Adamı, Mehmet Ali Akpınar - Sefa'nın Adamı, Ahmet Turgutlu – Kahya, İhsan Gedik - Sefa'nın Adamı, Haydar Karaer - Sefa'nın Adamı, Danyal Topatan - Sefa'nın Adamı Fellah, Hüseyin Güler - İstasyondaki Adam, Sevda Nur – Sevda, Özdemir Han - Selim Tezcanlı, Zuhal Tan – Zuhal, Özdemir Aydın - Özdemir Dağdeviren, Giray Alpan – Davetli, Ali Seyhan - Sefa'nın Adamı, Araksi Hebo, Cem Kabaağaç, Sadettin Erbil, Aziz Basmacı, Haydar Sezar, Nuri İnal, Mahmure Handan – Ahçı
.
Konu :
Nişanlılarını çileden çıkartan Fatoş ile daha sonra ona aşık olan Ayhan’ın öyküsü. Çok ukala züppe Fatoş’u biraz aptal saf olarak görünen Ayhan evlenmeye ikna eder. Önce birbirlerinden uzak duran çift yavaş yavaş yakınlaşmaya başlayacaktır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder