Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku (2014)



Kitap : Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku
Yazar : İlhami Algör
Yayınevi : İletişim Yayıncılık
Basım Tarihi : 2014
Sayfa Sayısı : 65
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Konu : Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku’da, mesleği film montajcısı olan anlatıcı karakter, bir gün bir roman yazmaya karar verir fakat fikirlerine yön, hikâyesine bir şekil vermekte, kafasındaki resimleri kâğıda dökmekte zorlanır. Bu arada, İstanbul sokaklarında gezintilere çıkar, şehrin sesi pası kiri ve arada memleket hâli üzerine afili yorumlar, kendince çıkarımlar yapar ya da kitapta da sıkça geçtiği gibi “belki de hep ona öyle gelir.” Bir süre sonra Müzeyyen’in varlığından haberdar oluruz. O zaman anlarız ki, aslında anlatıcı kendi kendine değil, içten içe Müzeyyen’e konuşmaktadır. Bir Müzeyyen vardır ve sanki bir tek O vardır. Bütün yollar Müzeyyen’e çıkar, Müzeyyensizlik çıkmaz sokaktır. Ya da bize öyle gelir. Belki de gerçekten bize öyle gelir, belki de anlatıcımız bize mağdur görünen bir laf cambazının tekidir. Belki de, aslında sıkıntısı Müzeyyen’den ayrı düşmek değil, kendi içine düştüğü yaratamama/üretememe sancısıdır. (http://begenmeyenokumasin.com/)
.
Film : Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku (2014)
.
Yönetmen : Çiğdem Vitrinel
Senaryo : Çiğdem Vitrinel , Ceyda Aşar
.
Oyuncular : Erdal Beşikçioğlu – Arif, Sezin Akbaşoğulları – Müzeyyen, Erdinç Gülener – Poyraz, Ege Aydan – Burak, Harun Tekin – Barış, Hare Sürel – Pınar, Derya Alabora – Hale, Barış Yalçın – Halil, Esra Kızıldoğan – Mine, İdil Yener – Kader, Celile Toyon – Babaanne, Pelin Doğru – Elif, Görkem Mertsöz – Erdem, Azize Tan - Editör, Hande Yılmaz
.
Konu : Kendi deyimiyle, “henüz hiçbir kitabı yayınlanmamış yazar” Arif tam da kadınları ve aşkı anlamaya çalıştığı bir sırada Müzeyyen’e rastlar. Arif kadınların kendisinden hep bir şeyler beklemesinden bıkmıştır, Fakat Müzeyyen çoktan kendi hayatını kurmuştur… Arif’e göre, kadınlar kendilerinden söz etmeyi severler, Fakat Müzeyyen hep Arif’i konuşturur… Müzeyyen saçlarını kendisi keser, iyi bir kadın olmak istemez, konuşurken gözlerini kaçırmaz… Bir yandan kitabını bitirmeye çalışan Arif bir yandan da Müzeyyen’in gizemli ve tutkulu dünyasında dolaşır. Sonunda Müzeyyen Arif’e büyük acılar ve bu acıların içinde de aradığı cevapların bazılarını verecektir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder