GOL KRALI (1980)

Kitap : Gol Kralı
.
Yazar : Aziz Nesin
Yayınevi : Adam Yayınları
.
Konu:
Köklü ve varlıklı bir ailenin mensubu olan Sait Sarıoğlu isimli gencin sevdiği kız için futbolcu olma çabalarını anlatıyor. Sait güçsüz ve tam olarak gelişememiştir fakat daha sonra gördüğü tedaviler sonucu futbolcu olma yolunda başarılı oluyor. Bu zorlu yolda başından geçen olaylar oldukça komik bu roman daha sonra sinemaya da aktarılmıştır. .
Kitap link: Adam Yayınları
.
.
.
Film : Gol Kralı - 1980
.
Yönetmen : Kartal Tibet
Senaryo : Osman F. Seden, Memduh Ün, Kartal Tibet, Bülent Oran
Oyuncular : Kemal Sunal - Sait Hopsayit, Suna Yıldızoğlu - Sevim Ferferik, Suzan Avcı – Meçhure, Reha Yurdakul - Hasip Ferferik, Gülnur Akay - Hemşire Hacer, Hüseyin Kutman - Hündar Dubara, Mürüvvet Sim - Mademoiselle Angel, Gölge Başar - İspanyol Aysel, Mete Sezer - Antrenör Tomson, Yavuz Şimşek - Duvar Ahmet, Ajlan Aktuğ - Üçkağıtçı Ercan, Muadelet Tibet - Sait'in Teyzesi Berrin, Zeki Sezer – Selami, Yadigar Ejder - Sinema Locasındaki Adam, Sıdıka Duruer - Dolmuştaki Kadın, Sevinç Sunan, Mehmet Ali Erbil, Kürşat Alnıaçık, Murat Özlük
.
Konu :
Taşralı saf ve temiz yürekli bir gencin güldürüsü. Taşralı genç futbol hastası bir kızla ilişki kurar. Bu süre içinde futbolcu olmaya karar verir. Sonunda da ünlü bir futbolcu olmayı başarır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder