2 GENÇ KIZ (2005)

Kitap : İki Genç Kızın Romanı
.
Yazar : Perihan Mağden
Yayınevi : Everest Yayınları
Sayfa : 265 sayfa,
Birinci Basım: MAYIS 2002
.
Konu :
Başını Behiye'nin omzuna dayayıp uyuklamaya başlıyor Handan. Behiye'nin içine yırtıcı kuşlar pike yapıyor. Ciğeri, yüreği, bağırsakları, kalbi- neresinden yakalarlarsa bir parça koparıp uçuşuyorlar. İçi didiliyor Behiye'nin. İçi parçalanıyor meraktan, telaştan. Tufan'a enselenmek istemiyor. Tufan onu ve Handan'ı ele geçirsin istemiyor. Aşağılanmak istemiyor.
Hayat onu yeterince aşağılamadı mı? Un ufak etmedi mi onu hayat? HİÇLEMEDİ Mİ? YOK SAYMADI MI? Yoklamadı mı habire? Çaktırmadı mı tüm sınavlarından?
Eliyle sıkıca bisturisinin ucunu kavrıyor.
Parasızlığın, yersizliğin, kimliksizliğin kıskacında birbirine tutunmaya çalışan iki yaralı ruh. Her şey ellerine ayaklarına dolanıyor,
her şey onlara karşı - bir kaçış, çıkış filan imkânsız mı?
.
Kitap link : http://www.everestyayinlari.com/
.
Film : 2 Genç Kız - 2004
.
Yönetmen : Kutluğ Ataman
Senaryo : Kutluğ Ataman
Oyuncular : Hülya Avşar – Leman, Vildan Atasever – Handan, Feride Çetin – Behiye, Sezgi Mengi – Erim, Tuğçe Tamer – Çiğdem, Gönen Bozbey – Nevin, Murat Prosçiler – Tufan, Yeşim Ceren Bozoğlu - Parfümeri Tezgahtarı, Can Kolukısa, Emrah Kolukısa, Aysun Metiner, Hikmet Körmükçü - Behiye'nin Annesi, Tekin Temel - Restorandaki Adam, Savaş Akova - Behiye'nin Babası, Cengiz Sezici – Şevket, Ufuk Akkuzu - Bakkal Çırağı/Mastürbasyon Yapan Çocuk, Uğur Baltepe – Burak, Demet Genç, Lara Sevdik, Sinan Yüce, İpek Bilgin
.
Konu :
Handan (Vildan Atasever) ve Behiye (Feride Çetin) tesadüfen tanışan ve tanıştıkları anda sıkı fıkı dost olan iki genç kızdır. İstanbul´un farklı bölgelerinde yaşayan ve farklı sosyal sınıflardan gelen Handan ve Behiye, bulundukları durumdan bıkmış ve hayatlarını değiştirmek istemektedirler.
Handan´ın annesi Leman (Hülya Avşar) ise 35 yaşlarında güzel, alımlı bir kadındır. Kendisine ve kızına bakmak için metreslik yaparak geçinmektedir. Behiye´yi Handan´dan kıskanmaya başlayan Leman, bu arkadaşlığı kendince engellemeye çalışır.
Handan´nın amacı kendisini ve annesini seneler önce terk eden, Avustralya´da yaşayan babasının yanına gitmektir. Asi tavırlarıyla dikkatleri üzerine çekmeye çalışan ve dar gelirli bir ailenin kızı olan Behiye de kendisine bir yol arkadaşı bulduğunu düşünerek, hayal ederek planında Handan´a yardım eder.
2 Genç Kız, 18 yaşlarındaki akıllı, sert, çevresine karşı öfkeli ve yalnız bir genç kız olan Behiye ile güzel, göz alıcı, sıcak, sevgi dolu, yumuşak Handan´ın bir kaçış öyküsü.
.
Film IMDB link : http://www.imdb.com/title/tt0422460/
Film Link : http://www.sinemalar.com/film/1932/Iki-Genc-Kiz/
Film Link : http://www.sinematurk.com/film_genel/8327/2-Genc-Kiz


idefix Satış Ortağı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder