Zıkkımın Kökü (1992)

Kitap : Zıkkımın Kökü

.

Yazar : Muzaffer İzgü

Yayınevi : Bilgi Yayınevi

Basım Tarihi : 2008

Sayfa Sayısı : 280

Boyutları : 18,8x10,8 cm

.

Konu :

Kitapta yazar, yoksulluk içinde geçen çocukluk ve gençlik dönemini anlatmaktadır. Okuyucu, yazarın sürükleyici anlatımıyla onun ilk aşkıyla tanışır, ayrılıklarını izler, acılarını hisseder ve ailesi ile arasındaki ilişkiye karışır..

Kitap link : http://www.bilgiyayinevi.com.tr/cgi-bin/by/pageprocess.pl/sid=1284985026&isbn=9754940487

.

Film : Zıkkımın Kökü - 1992

.

Yönetmen : Memduh Ün

Senaryo : Memduh Ün, Macit Koper

Oyuncular :Emre Akyıldız – Muzo, Menderes Samancılar - Muzo'nun Babası, Meriç Başaran, Elif İnci – Raziye, Günay Girik, Sırrı Elitaş – Papaz, Eray Demirkol, Erdal Cindoruk, Hüseyin Akşen, İsmail Ökke, Necdet Yakın – Zihni, Hüseyin Ünlü, Mahmut Hazım Kısakürek – Baloncu, Aynur Gültekin – Üjgan, Sema Vural

.

Konu :

Küçük Muzo , yoksul bir ailenin çocuğudur. Adana’da bir gecekonduda, annesi, trahomlu ağabeyi ve işsiz babasıyla birlikte yaşamaktadır. Muzo, mahallede darı satarak, ev kirasını bile karşılayamayacak kadar büyük bir sıkıntıya düşen ailesine katkıda bulunmaya çalışır. Balonları çok seven, ama parasızlıktan onlara sahip olamayıp baloncuların peşine takılarak düşler kuran Muzo’nun çocuk yüreğinde asıl tutku sinemadır. Eski film parçalarını birbirine ekleyerek, tahtadan yapılmış bir oyuncak göstericiyle, mahalle arkadaşlarına ‘sinemacılık’ yapar. Muzo’nun günlük hayatında değer verdiği yerlerden biri de kütüphanedir. Kütüphanecinin verdiği kitaplarla hayal ve düşünce dünyasını zenginleştirip, duyarlı bir insan olma yolunda sağlam adımlar atar.

Aradan 10 yıl geçmiştir. Sevimli bir delikanlı olan Muzo, yeni komşularının kızına âşık olur. Bu sevdanın sonunda evlilik gündeme gelse de Muzo’nun seçimi farklı olacaktır.

.

IMDB Link : ?

Film Link : http://www.sinemalar.com/film/2100/Zikkimin-Koku/

Film Link : http://www.sinematurk.com/film_genel/1161/Zikkimin-Koku


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder