Ölmüş Bir Kadının Mektupları (1969)

Kitap : Ölmüş Bir Kadının Evrak-ı Metrukesi
.
Yazar : Güzide Sabri Aygün
Yayınevi : Antik Kitap
Basım Tarihi : 2010
Sayfa Sayısı : 192
Boyutları : 19,5x13,5 cm
.
Konu :
Fikret Hanım, tüm hayatını öldükten sonra bulunan hatıra defterinde anlatmaktadır. Hatıralarında doktor Nejat’a olan imkansız aşkını anlatır. Bir hastalık nedeniyle muayene olurken doktora aşık olur ama doktorun evli ve çocuklu olması bu aşkın evliliğe dönüşmesine engel olur. Başka birisiyle evlenip bir çocuk sahibi olan Fikret hanım, doktora karşı duyduğu sevgi, birleşmelerinin imkansızlığına rağmen devam eder. Sonunda, kızını bir yakınına emanet ederek, ölür. 
.
.
Film : Ölmüş Bir Kadının Mektupları - 1969
.
Yönetmen : Ülkü Erakalın
Senaryo : Orhan Elmas, Memduh Ün, Duygu Sağıroğlu
Oyuncular : Hülya Koçyiğit - Anne Fikret/Kızı Nedret, Ediz Hun – Nejat, Peri Han – Mediha, Nedret Güvenç – Suat, Semih Sezerli – Doktor, Şaziye Moral – Büyükanne, Müfit Kiper – Sait, Uğur Kıvılcım – Hemşire, Diclehan Baban - Üvey Anne, Asım Nipton - Fikret'in Babası, Nermin Özses - Kahya'nın Karısı, Faik Coşkun – Kahya, Sedef Ecer
.
Konu :
Hasta bir genç kız olan Fikret, evine onu muayene etmeye gelen doktor Nejat'a aşıktır. Zamanla Nejat da onu sever. Ancak Nejat'ın evli olduğunu öğrenen Fikret, onu terk eder ve babası yaşında bir adam olan Sait Bey'le evlenir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder