Avcı (1997)

Kitap : Ölüm Oyunları (Avcı hikayesi)
.
Yazar : Osman Şahin
Yayınevi : Can Yayınları
Basım Tarihi : 2002
Sayfa Sayısı : 112
Boyutları : 20x14 cm
.
Konu : Osman Bey ile karısı Zala ormanda yollarını kaybederler. Karşılarına çıkan avcı, bunları tuzağa düşürüp, Osman bey’i bir kuyu içine sarkıtıp tutsak ederken, Zala’ya sahip olur. Zala, çok uğraşsa da Avcı’ya engel olamaz. Sonrasında o da kurnazlık ederek Avcı’yı da kuyuya indirir ve kocası ile avcıyı başbaşa bırakıp onları terkeder. Kuyudan kurtulmak için istemeye istemeye birbirlerine yardım etmek zorunda kalan Osman Bey ve Avcı’nın tüm çabaları karşılıksız kalır.
.
.
Film : Avcı - 1997
.
Yönetmen : Erden Kıral
Senaryo : Osman Şahin
.
Oyuncular : Fikret Kuşkan – Avcı, Jale Arıkan – Zala, Ahmet Uğurlu - Çolak Osman, Tomris Oğuzalp, Suavi Eren, Erol Demiröz, Fikret Fırtına – Büyücü, Mehmet Çepiç, Tamer Yılmaz, Hilal Uç, Nur Kulakoğlu
.
Konu :
Aynı olayın iki farklı ağızdan anlatıldığı film, Çolak Osman, karısı Zala ve 'Avcı' arasında geçiyor. Çolak Osman kıskanç ve gururlu bir beydir. Küçük yaşta onunla evlenmek zorunda kalan Zala bastırılmış cinselliğinden dolayı mutsuz ve her türlü ahlak kurallarına karşı koymaya hazırdır. Fırtınaya yakalanıp kulübesine sığınmak zorunda kaldığı Avcı ise kurnaz, bulunduğu ortamdan faydalanmayı bilen, çekici bir gençtir. Daha sonra aralarında geçen olayları yaşlı adamdan ve yaşlı kadından değişik açılarla izleriz.
.

2 yorum:

  1. konusunu akira kurosowa nın Rashomonundan almış

    YanıtlaSil
  2. Filmi nerden bulabiliriz yardımcı olur musunuz uls.soyletmez@hotmail.com

    YanıtlaSil