Ayna (1984)

Kitap : Acı Duman (Beyaz Öküz hikayesi)
.
Yazar : Osman Şahin
Yayınevi : Can Yayınları
Basım Tarihi : 2007
Sayfa Sayısı : 232
Boyutları : 19,5x12,5 cm
.
Konu : Zeli, maraba Keto ile yeni evlidir. Küçük ağa, Zeli’ye göz koymuştur ama Keto buna izin vermez ve Küçük ağa’yı öldürüp Beyaz öküz’ün yattığı yerin altına gömer. Zeli, Küçük ağa’nın ölmesi ile bunalıma girer ve Beyaz Öküz’ü Küçük ağa olarak görmeye başlar. Karısını bunalımdan kurtarmak isteyen Keto, Beyaz Öküzü’de keser.  
.
.
Film : Ayna – 1984
.
Yönetmen : Erden Kıral
Senaryo : Erden Kıral
.
Oyuncular : Nur Sürer – Zelihan, Suavi Eren – Necmettin, Hikmet Çelik, Vasilis Tsaglos, Vera Deludi – Anne, Nikos Skiadas - Ağa
.
Konu :
İlkel koşullar içinde yaşayan bir çiftin, Zelihan’la Necmettin’in öyküsü. Ağanın kardeşi Küçük Ağa, Zelihan’a tutkundur. Ona göz koyar. Ama Zelihan, henüz üç aylık körpe bir gelindir. Küçük Ağa, güzel Zelihan’ı baştan çıkarmak için para verir, ayna verir. Zelihan ne kadar karşı koysa da Küçük Ağa düşlerine girer. Bir gün Necmettin, yoksul evlerinde yakaladığı Küçük Ağa’yı, karısının gözleri önünde öldürür. Karısıyla birlikte cesedi, beyaz öküzün yatağı olan toprağın altına gömerler. Ama gene de Zelihan, Küçük Ağa’nın etkisindedir. Cesedin gömülü olduğu toprağın üzerindeki beyaz öküzü, Küçük Ağa ile özdeşleştirir... Bir gün onu okşayıp severken gören Necmettin, bu kez de beyaz öküzü öldürür.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder