Beşikteki Miras (1969)

Kitap : ?
.
Yazar : Yaşar Kemal
.
Film : Beşikteki Miras – 1969
.
Yönetmen : Nuri O. Ergün
Senaryo : Osman F. Seden
.
Oyuncular : Ahmet Mekin – Ahmet, Hülya Aşan – Ayşe, Nubar Terziyan – Cebbar, Talat Gözbak – Tayfur, Hayati Hamzaoğlu - Faruk Erbaş, Kadir Savun - Başkomiser Murat Alpago, Erol Taş - Öğretmen / Polis, Feridun Karakaya – İstanbullu, Kazım Kartal – Nasri, Zeki Tüney – Hamit, Ali Seyhan – İrfan, Cahit Irgat – Hancı, Celal Ersöz - Faruk'un Adamı, Cevdet Balıkçı - Faruk'un Adamı, Çetin Başaran - Faruk'un Adamı, Mehmet Ali Akpınar - Tayfur'un Adamı, Hüseyin Güler - Tayfur'un Adamı, Faruk Panter - Faruk'un Adamı, Mustafa Yavuz, Oktay Yavuz – Polis, Aynur Aydan - Faruk'un Sevgilisi
.
Konu :
Ağa’dan arta kalan mirasa el koyabilmek ve tüm mal varlığına sahip olabilmeleri için Ağa’nınyeğenlerinin, peşinde oldukları Ayşe ve çocuğunu ortadan kaldırmaları gerekli. İdamlık kaçak Ahmet’in durumu çok daha zor. Ağa’nın oğlu ve Ayşe’nin kocası Faruk, üç kişiyi öldürmüş ve suç da Ahmet’in üzerine atılmış. Delikanlı, hem Ayşe ve çocuğunu yeğenlerden korumak hem de jandarmaya yakalanmadan İstanbul’a gidip Faruk’u konuşturmak zorundadır.
İlk bölümdeki Karanfilli Neriman ve Sarhoş Doktor gibi bu bölümde, sonradan Emniyet görevlisi olduklarını öğrenecekleri Murat Alpago ve köy öğretmeninin yardımlarını görürler.
Çamurda yaya olarak, minibüsle, tren ve at arabasıyla yaptıkları bu zorlu yolculuk boyunca aralarındaki sevgi ne kadar güzeldi. (Yazan : Murat Çelenligil)
.


idefix Satış Ortağı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder